США ввели санкції проти екс-заступника голови адміністрації Януковича Андрія Портнова та його фонду

Серед іноземних осіб, які потрапили під санкції США, Андрій Портнов єдиний громадянин України

Міністерство фінансів США ввело санкції проти Андрія Портнова. Про це йдеться на офіційному сайті американського відомства.

Сьогодні, 9 грудня Міністерство фінансів США внесло ексзаступника голови адміністрації Януковича Андрія Портнова до списку санкцій.

У поясненні до цього рішення на сайті вказується, що Андрій Портнов "Завдяки хабарництву налагодив великі зв'язки із судовим та правоохоронним апаратом України. Широко відомий як судовий посередник".

"Портнов заслужено звинувачувався у використанні свого впливу для купівлі доступу та прийняття рішень в українських судах, а також у підриві зусиль щодо реформування. Станом на 2019 рік Портнов зробив кроки з контролю над українською судовою системою, впливу на відповідне законодавство, прагнув призначити лояльних чиновників. на вищі судові посади та підтримати судові рішення”, - затверджують у США.

За словами відомства, у середині 2019 року Портнов вступив у змову з високопосадовцем українського уряду, щоб сформувати вищі юридичні інститути країни у своїх інтересах і вплинути на Конституційний суд України. Крім того, на сайті американського відомства пишуть, що Портнов був замішаний у спробі вплинути на генерального прокурора України.

Загалом під санкції потрапили сім іноземних громадян. Портнов є єдиним громадянином України. Серед восьми іноземних організацій щодо яких запровадили економічні обмеження, єдиною українською є "Фонд Андрія Портнова".

Довідково: Портнова внесли до списку осіб за так званим "Законом Магнітського". Під санкціями у цьому законі маються на увазі візові обмеження на в'їзд до США та блокування фінансових активів у банках США.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що у ВП прокоментували можливість надання Донбасу автономії.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що Китай заявляє, що бойкоти не вплинуть на успіх Олімпіади, адже більшість країн все ж таки підтримала захід.