США та НАТО вирішують, як відповісти на агресію РФ проти України

Блінкен обговорив зі Столтенбергом підсумки розмови президентів США і РФ

Високопосадовець Держдепу Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен в середу, 8 грудня мав розмову із очільником Альянсу Єнсом Столтенбергом, в якій обговорив підсумки переговорів президента США Джо Байдена та очільника Кремля Володимира Путіна. Про це інформує сайт Держдепу.

За оприлюдненою інформацією, державний секретар Америки та керівник НАТО, разом з тим, обговорили повістку денну "варіантів НАТО у відповідь на подальшу агресію Росії проти України".

Американський високопосадовець відмітив в позитивному напрямку ті зусилля, які доклав керманич Альянсу щодо "підвищення обізнаності та єдності всередині Альянсу" та висловив подяку за успішно організований захід зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО, яка пройшла з 30 листопада по 1 грудня в латвійській столиці - місті Рига.

Разом з тим, що під час нещодавніх перемовин з президентом РФ Володимиром Путіним очільник США Джо Байден розповів про глибоку стурбованість Америки та її союзників з країн Євросоюзу з приводу збільшення військових підрозділів РФ, які "оточують Україну".

Минулої середи, 8 грудня, Володимир Путін проінформував, що одним із головних підсумків онлайн-зустрічі з його американським колегою, буде реалізація проєкту нової міжнародної структури, де обговорюватимуть питання безпеки, зокрема, і ситуацію навколо нашої країни.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували по те, що сенатор США відреагував на агресію Кремля. Представник Республіканської партії Роджер Вікер, він є членом Комітету з питань збройних сил, допускає, що Америка може взяти участь в масовій наземній війні з РФ, здійснюючи захист суверенітету нашої країни.