США на віртуальному засіданні міністрів ОБСЄ піднімуть тему війни на Донбасу

Крім війни на Донбасі, заступник державного секретаря Сполучених Штатів Америки Стівен Бігун планує обговорити російську окупацію територій Грузії і недавнє насильство в Нагірному Карабасі.

Заступник державного секретаря США Стівен Бігун завтра під час віртуальної зустрічі Ради міністрів ОБСЄ планує підняти питання військових дій на сході України, які, попри домовленості про тишу, порушуються з боку російських бойовиків. Про це повідомили в Державному департаменті США.

Зустріч планую провести завтра і як заявили представники Сполучених Штатів розглядатимуть такі питання як окупацію Кремлем територій Грузії, присутність Росії в конфлікті в Нагірному Карабасі і інші гібридні загрози з боку РФ.

Крім того, питання кризи в Білорусі також стоїть на порядку розгляду. Представники Ради міністрів ОБСЄ хочуть вкотре звернути увагу керівництво Білорусі, що необхідно погасити агресію в країні і не виступати проти свого ж народу.

"Міністерська зустріч ОБСЄ є важливою", - підкреслили в американському Держдепі.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що найближчими днями відбудеться спеціальне засідання Ради національної безпеки і оборони Донбасом. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данилов. На питання журналіста, чи буде прийматися план "Б", після того, як закінчився термін вирішення конфлікту (план "А) на окупованих Донецькій і Луганській областях , Олексій Данилов відповів, що наразі невідомо.