США можуть “поставити на паузу” Україну – Клімкін розповів свої побоювання

Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що США може призупинити активну підтримку України

Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив про майбутній розвиток стосунків України та США. Свої думки та побоювання чоловік розповів в інтерв’ю Радіо Свободи.

"Байден "не зливає" Україну… Мені тривожно, що нас у багатьох речах можуть "поставити на паузу". Тобто поки є путінський режим, деякі питання вирішуються, можливо, якесь просування по Донбасу. Але нам тут знову потрібна спільна стратегія. А по всіх інших напрямках – гаразд, чекаємо. І ми насправді не можемо дозволити собі чекати. Україна, як велосипед. Вона рухається. Чим швидше, тим краще. Вона стає насправді, а що далі? Тому "поставити на паузу" – це для нас не шанс. І для цього маємо зараз говорити реально з Байденом", - вважає колишній міністр.

Павло Клімкін далі уточнив, яке саме питання може бути поставлені на паузу. Насамперед це стосуватиметься військової допомоги - вона буде мінімізована.

Нагадаємо, що глава овального кабінету Джо Байден заявив про відмову від нових санкцій відносно російського газопроводу "Північний потік — 2". Причина в тому, що він майже добудований, а санкції можуть нашкодити відносинам з Європою. Водночас багато американських законодавців критикують Байдена за відмову від санкцій, побоюючись, що газопровід ще більше зв'яже Західну Європу з Росією. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що майбутня зустріч лідерів американської та російської держав розбурхує уяву багатьох людей по всьому світу. Особливу увагу до неї проявляють українці, в тому числі пов'язані із політикою. ЗМІ припускають, що Байден може провести телефонну розмову із Володимиром Зеленським напередодні саміту в Швейцарії. Про це читайте тут.