Головна Новини Політика зовнішня політика Швейцарія підтримує Українську формулу миру: деталі зустрічі Шмигаля з Віолою Амгерд
commentss НОВИНИ Всі новини

Швейцарія підтримує Українську формулу миру: деталі зустрічі Шмигаля з Віолою Амгерд

Денис Шмигаль поінформував Президентку Швейцарії про План перемоги Президента України

сьогодні, 14:38
Поділіться публікацією:

17 жовтня, під час Конференції з питань протимінної діяльності в Лозанні, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з Президенткою Швейцарії Віолою Амгерд. Глава українського уряду висловив вдячність Швейцарії за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, а також за активну участь у просуванні миру.

Швейцарія підтримує Українську формулу миру: деталі зустрічі Шмигаля з Віолою Амгерд

Денис Шмигаль та Віола Амгерд. Фото: kmu.gov.ua

Шмигаль розповів про План перемоги, ініційований Президентом України, і наголосив, що саме у Швейцарії відбувся перший Глобальний саміт миру. Він високо оцінив той факт, що Швейцарія повністю підтримує Українську формулу миру, обговорюючи разом з Віолою Амгерд подальші кроки для зміцнення співпраці.

Також Прем'єр-міністр подякував за прийняття Стратегії міжнародного співробітництва, яка передбачає виділення Україні 1,5 мільярда франків на наступні чотири роки. Окрім цього, Шмигаль привітав намір Швейцарії надати 5 мільярдів франків на відбудову України до 2036 року.

"Закликаємо Швейцарію приєднатися до механізму, який запровадять країни G7 щодо використання заморожених російських активів. Швейцарія заблокувала активів підсанкційних російських осіб на понад 7 млрд швейцарських франків, а також заборонила доступ до понад 7 млрд франків Центробанку Росії. Справедливо і правильно, якщо ці кошти будуть використані для компенсації жертвам агресії", — наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Він також відзначив важливість продовження санкційного тиску на Росію. Прем'єр подякував Віолі Амгерд і Федеральній раді Швейцарії за те, що 16 жовтня країна підтримала більшість заходів 14-го пакету санкцій ЄС проти Росії, які набирають чинності вже сьогодні.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський презентував план Перемоги у Верховній Раді. За словами президента, план складається з п'яти пунктів та трьох таємних додатків. П’ять пунктів плану Перемоги в матеріалі “Коментарі”. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини