Швейцарія частково закриє своє небо під час зустрічі Байдена і Путіна

Влада країни розповіла про заходи безпеки під час зустрічі глав США та Росії

Протягом трьох днів триватиме часткове обмеження для польотів у небі над Швейцарією. Такі заходи безпеки будуть запровадженні через зустріч Байдена та Путіна. Про це повідомляють на офіційному сайті Федеральної ради Швейцарії.

У повідомлені йдеться, що небо над Женевою буде частково закрите з 15 по 17 червня.

"Поскільки ця зустріч на високому міжнародному рівні, такі заходи безпеки необхідні. Через це Швейцарія має забезпечити захист учасникам цієї зустрічі, бо такі процедури передбачені міжнародним правом", - наголошують в офіційному повідомленні.

Окрім цього, стало відомо, що військові будуть посилено патрулювати повітряний простір над країною. Також у заяві уточнили приблизний час, коли такі обмеження вступлять в дію. Відтак, небо в районі площі Націй, що в Женеві, буде закритим з 8 ранку 15 червня аж до 17 години сімнадцятого червня за швейцарським часом.

У відомстві також зазначили, що дані заборони не будуть стосуватися комерційних авіарейсів, що прямуватимуть з міжнародного летовища столиці країни.

Стежити за порядком під час важливої міжнародної зустрічі будуть військові, які візьмуть на себе безпеку іноземних делегацій, підтримуючи поліцейських. Крім того, в країні створять додаткове угрупування з тисячі військовослужбовців для допомоги правовоохоронцям.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" вже повідомляло своїм читачам про те, що у Швейцарії показали віллу, де буде проходити зустріч Байдена та Путіна. Це буде перший закордонний візит американського лідера. Він також відвідає Великобританію і Бельгію.