Що Зеленський очікує від Байдена

Президент України Володимир Зеленський очікує від США більш рішучих кроків

Президент України Володимир Зеленський пояснив в інтерв’ю CNN, які кроки назустріч Україні має зробити президент США - Джо Байден. За словами глави держави, американський лідер повинен докладати більших зусиль, щоб стримати Російську Федерацію та поставити крапку у війні на Сході України. Однієї словесної та санкційної підтримки мало, щоб врегулювати питання Донбасу та допомогти України вступити в НАТО.

В інтерв'ю Володимир Зеленський підкреслює, що США залишається “хорошим другом” для України. Проте зараз державі потрібно ще більше зброї, більше грошей на боротьбу і більше підтримки на шляху до НАТО.

“Якщо США бачать Україну в НАТО, вони повинні сказати це прямо і зробити це. Не словами”, – підкреслив Володимир Олександрович.

На тлі нагнітання Росією ситуації на Донбасі, в Криму та на кордоні, Україна активізувала тему вступу в НАТО. Які перспективи? Що заважало зробити це раніше? З цими питаннями порталу "Коментарі" допомогли розібратися експерти. Їхні думки дивіться тут.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, що в Північноатлантичному Альянсі знову наголосили на співробітництві з Україною та її військовослужбовцями. Вперше за історію існування НАТО офіційні акаунти об'єднання опублікували інформацію українською мовою. Подія вже "підірвала" інформаційний простір нашої країни. У своєму повідомленні співробітники пресслужби НАТО згадали, що українці стали першими представниками країни-партнера, які брали участь в Силах реагування Альянсу. Це, ймовірно, стосується регулярних навчань, які вітчизняні військовослужбовці регулярно проводять з армією НАТО на українській території. Текст повідомлення можна знайти в нашому матеріалі.