Що Байден повинен сказати Путіну щодо України — нардеп

На думку Олександра Гончаренко, американський президент повинен підкреслити важливість України для Заходу

Уже в середу, 16 червня, в Європі відбудеться одна із найочікуваніших політичних подій якщо не року, то нинішнього літа. Мова про швейцарський саміт глав США і Росії — Джозефа Байдена та Володимира Путіна. На думку нардепа від політсили "Європейська солідарність" Олександра Гончаренко, у Байдена знайдеться, що сказати РФ стосовно України.

Інформацію ексклюзивно для порталу "Коментарі" дізнавалася парламентська кореспондентка Марія Гергелюк.

Гончаренко впевнений, що в питаннях скандально відомого газопроводу "Північний потік-2" Путін вже не відступить і постарається "дотиснути" закінчення будівництва. Тому в цьому плані главі Білого Дому напевно буде складно протистояти — особливо з урахуванням його спроб налагодити відносини з Європейським Союзом.

"Тут важливо, щоб Байден зрозумів, що Путін розуміє винятково мову сили, — каже Олександр Гончаренко. — Тільки це. Тільки санкції і їх посилення можуть допомогти. Це те, що розуміє Путін".

Також народний обранець впевнений, що Джозеф Байден повинен чітко позначити для Володимира Путіна позицію української держави.

"Путін від Байдена повинен чітко почути, що Україна не є частиною російської сфери впливу. Україна — це частина євроатлантичного простору та західного цивілізованого світу", — резюмує політик.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чи може Україна, на думку вітчизняних експертів, сподіватися на відновлення миру на Донбасі після Женевського саміту американського і російського президентів. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, в чому Путін знову звинуватив українську сторону і як це пов'язано з ОРДЛО.