Ще одна країна підтримала європейські устремління України

Латвія стала третьою країною, яка підтримала нашу країну

Президент України Володимир Зеленський і його латвійський колега Егілс Летвітс підписали декларацію про європейські перспективи нашої країни. Латвія стала третьою державою, яка висловила готовність підтримати прагнення України вступити в ЄС. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Декларація за підсумками онлайн зустрічі президентів України та Латвії закріплює заяви про підтримку нашої держави.

Керівник ОП Ігор Жовква відзначає, що в декларації закріплені багато важливих для України аспектів з позиції євроінтеграції. Зокрема, в документі підкреслюється прогрес нашої країни у виконанні норм Угоди про асоціацію з ЄС. Також Латвія заявила про готовність відновити політику Східного партнерства в контексті ще більших європейських устремлінь нашої країни.

Варто зазначити, що сьогодні була підписана третя декларація з країною-членом Євросоюзу. Раніше вже були підписані декларації з Литвою і Польщею.

Раніше "Коментарі" писали, що до амбітної мети - стати членом Євросоюзу - Україна планує прийти за наступні 5-10 років. Такої позиції дотримується глава українського уряду Денис Шмигаль. За словами політика, Україна вже давно готова стати одним з членів-партнерів ЄС. Шмигаль підкреслює, що занадто висока вартість вже оплачена за цю можливість - життя сотень загиблих солдатів на Донбасі у війні з Росією. Говорячи про часові рамки, прем'єр-міністр припускає, що найближчі 5-10 років дозволять Україні вступити в Європейський Союз. Більш того, схожі амбіції держава демонструє і щодо вступу в НАТО.