Ще один союзник Росії підтримав ХАМАС та закликав до штурму Єрусалиму

Радикальне ісламське угрупування Талібан, яке контролює Афганістан, підтримало атаку ХАМАС на Ізраїль

Представники Талібану, які захопили владу в Афганістані, підтримали атаку ХАМАС на Ізраїль. Про це повідомляють "Коментарі".

"Якщо мусульманські країни, які є сусідами з Ізраїлем, нададуть нам право проходу, ми підкоримо Єрусалим", - передають ЗМІ заяву представника Талібану.

"Талібан" - ісламістський радикальний релігійно-політичний воєнізований рух, заборонений у багатьох країнах світу, терористична організація, що зародилася в Афганістані серед пуштунів у 1994 році, що правила Афганістаном з 1996 по 2001 рік і повернулася до влади в 2021 році.

Нагадаємо, що після повернення Талібану до влади в 2021 році через виведення військ США з Афганістану Росія переглянула свої відносини з талібами. З риторики офіційної Москви зникли визначення представників руху, як "терористів". Більше того, представники Талібану брали участь в офіційних заходах в РФ.

"Вибудовування робочого діалогу з талібами як безальтернативною домінуючою внутрішньополітичною силою Афганістану відповідає інтересам безпеки та економічного розвитку регіону", - заявив голова МЗС РФ Сергій Лавров.

Нагадаємо, що наразі дії ХАМАСу безоглядно підтримали два союзника РФ - Іран та Сирія.

Тим часом, стало відомо, що могло стояти за атакою ХАМАС на Ізраїль.

Українських біженців у Німеччині поменшає: яке рішення готується ухвалити уряд. Голова окружної ради Райнхард Загер заявив, що біженці з України, які вперше приїхали до Німеччини, більше не повинні отримувати негайних пільг щодо громадянства.

А зірка "Кавказької полонянки" видала порцію брехні про Донбас. Артистка Варлей стверджувала, що мешканців Донбасу "примушували" говорити українською мовою.