Самопроголошена Абхазія заявила про підтримку "СВО"

Регіон відторгнутий від Грузії за безпосередньої участі Росії

Так званий міністр закордонних справ самопроголошеної Абхазії Інал Ардзінба заявив про підтримку Росії у війні проти України. Як повідомляють "Коментарі", цю заяву він зробив в ефірі російського пропагандистського Першого каналу у програмі "Велика гра".

За його словами, Абхазія "цілком підтримує цілі та завдання спеціальної військової операції, про що неодноразово заявляв і президент Абхазії Аслан Бжанія... Очевидно, що для людей, які взяли до рук зброю, сенсом життя є відстояти свободу, і ми це повністю підтримуємо. Жителі Абхазії також взяли до рук зброю і як добровольці борються у складі відповідних підрозділів. Ми здійснюємо моніторинг того, що відбувається, і далі підтримуватимемо наших братів і всіляко допомагатимемо", - зазначив Інал Ардзінба.

Нагадаємо, що Абхазію було відторгнуто від Грузії в 1992-1993 роках за безпосередньої силової участі Росії. Більшість населення, у тому числі більша частина грузинського населення (понад 200 тис. осіб), була змушена залишити Абхазію внаслідок етнічних чисток, які проводилися під час та після конфлікту. В результаті чисельність населення Абхазії скоротилася майже втричі. Згідно з переписом населення Абхазії, проведеним у 2011 році, чисельність населення становила 240 705 осіб. Чисельність абхазів в Абхазії за цим самим переписом досягла 122,1 тис. чол. чи 50 % населення республіки. Переважній більшості нинішнього населення в період до офіційного визнання Абхазії з боку Росії було надано російське громадянство.

Керівництво Грузії наполягає, що після поразки РФ у війні в Україні у мирному договорі має бути передбачено повернення Абхазії та Південної Осетії Грузії.

Нагадаємо, що Фінляндія почала будувати паркан на кордоні з РФ. А у російських пропагандистів трапилася істерика після успішної атаки ЗСУ.