Головна Новини Політика зовнішня політика Саміт миру у Швейцарії: які фейки поширює РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Саміт миру у Швейцарії: які фейки поширює РФ

Росія намагається дискредитувати саміт миру, організований Швейцарією та Україною

22 червня 2024, 17:48
Поділіться публікацією:

Російські пропагандисти поширюють наратив, що Швейцарський саміт миру нібито не мав жодного сенсу, розповів політолог Андрій Городницький.

Саміт миру у Швейцарії: які фейки поширює РФ

У Швейцарії пройшов саміт миру. Фото з відкритих джерел

"Українське керівництво назвало саміт у швейцарському Бюргенштоці великим успіхом. У Росії інше трактування. Мовляв, не саміт, а формальна конференція, куди майже ніхто не приїхав. Цього тижня інформаційна кампанія з дискредитації зустрічі у Швейцарії сягнула свого апогею. Кремлівські пропагандисти щодня присвячують цій темі годинні ефіри псевдо-новин та обговоренням на ток-шоу. Основний меседж – зустріч, що відбулася, не мала жодного сенсу", — наголосив Андрій Городницький.

Політолог відзначив, що до комюніке саміту миру долучилася Замбія, яка стала 79-ю країною в списку підписантів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що жодний міжнародний саміт миру не зможе вирішити питання закінчення російсько-української війни. Настання миру можливе, коли буде створено військово-політичну коаліцію на підтримку України, а саміт миру може сформувати ідеологічну основу такої коаліції, заявив політичний консультант Олександр Антонюк. "На європейському континенті Україні необхідно почати створювати військово-політичну коаліцію з Великобританією, яка є нашим надійним союзником. За формою та суттю українсько-британська коаліція могла б нагадувати союз Туреччини та Азербайджану", — наголосив він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що ватажок Чечні Рамзан Кадиров 8 червня таємно одружив двох своїх синів — 17-річного Елі та 16-річного Адама. За інформацією російських опозиційних ЗМІ, дружиною старшого сина глави Чечні стала онучка депутата Держдуми Адама Делімханова, якого називають двоюрідним братом Кадирова. Проаналізувавши соцмережі Хеді Делімханової, журналісти встановили, що дружині Елі не більше 14 років. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини