Росія у будь-який час може перейти в наступ на півдні України, - Наєв

Досвід 2014-го року свідчить про те, що РФ здатна розгорнути реальні бойові дії на півдні нашої держави в будь-який час, який буде зручний для російського керівництва

За словами командувача Об'єднаних сил ЗСУ, генерал-лейтенанта Сергія Наєв, Росія здатна в будь-який зручний для неї час перейти в наступ на півдні нашої держави. Станом на сьогодні, за його твердженням, ознаки наступу відсутні. Про це Наєв розповів у інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

Генерал-лейтенант зазначив, що військові загрози в південній частині України з кожним роком збільшуються:

"Сказати, що є прямі ознаки того, що РФ найближчим часом почне військову агресію не можна. Однак стрімка мілітаризація окупованого півострова (Криму, - ред.) і створення надпотужної військової бази лише посилює загрози національній безпеці України у воєнному секторі", - зазначив він .

Наєв впевнений, що досвід 2014-го року свідчить про те, що Російська Федерація здатна розгорнути реальні бойові дії на півдні нашої держави в будь-який час, який буде зручним для російського керівництва.

При цьому генерал додав, що зазначене питання може актуалізуватися в зв'язку з самітом "Кримської платформи", який був проведений в Україні 23 серпня.

Зазначимо, що український президент Володимир Зеленський не виключає ймовірність повномасштабних військових дій з Російською Федерацією. Однак, за словами державного глави, це може стати найбільшою помилкою країни-агресора.

Раніше в матеріалі видання "Коментарі" говорилося, що експерти зробили висновки з озвучених на даний момент підсумків виборів до Держдуми РФ, де з великим відривом лідирує провладна "Єдина Росія", розповівши, що повинні зрозуміти для себе росіяни, українці і колективний Захід.