Головна Новини Політика зовнішня політика Резніков розповів, чи виноситимуть питання Донбасу на референдум
commentss НОВИНИ Всі новини

Резніков розповів, чи виноситимуть питання Донбасу на референдум

Зараз йде гаряча фаза війни

7 лютого 2021, 12:20
Поділіться публікацією:

Віце-прем'єр і міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков розповів про те, чи можуть винести на всеукраїнський референдум питання про майбутнє Донбасу. Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Укрінформ".

Резніков розповів, чи виноситимуть питання Донбасу на референдум

За словами міністра, питання війни і миру на Донбасі не варто виносити на всеукраїнський референдум через неоднозначність цієї теми.

Він заявив, що в даний момент йде гаряча фаза війни і існує дуже багато маніпуляцій і пропаганди, які йдуть з боку Росії.

Резніков сказав, що на всеукраїнський референдум необхідно виносити питання, які вимагають холодного і зваженого аналізу, щоб приймати рішення.

Він підкреслив, що питання, які розколюють суспільство на референдум виносити не можна, так як це може тільки посилити протиріччя серед громадян.

Верховна Рада України прийняла президентський законопроект про народовладдя, який передбачає проведення всеукраїнського референдуму 26 січня. Цей пункт був частиною передвиборної програми Володимира Зеленського.

Референдум не можна проводити з питань, які ставлять під загрозу національну безпеку і територіальну цілісність України.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Луганської та Донецької областей України триває російська збройна агресія, в якій беруть участь регулярні війська РФ і незаконні збройні формування.

Агресії на Донбасі передувала анексія Криму в березні 2014 роки після так званого "референдуму", який не був визнаний Україною та міжнародною спільнотою.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що рішення про блокування телеканалів Медведчука було прийнято законно.

Також читайте про нову хвилю санкцій проти нардепів з боку РНБО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини