Разумков пояснив, чому Україна не оголосила війну Росії

Питання у виконанні законів України

Глава Верховної Ради України Дмитро Разумков пояснив, чому наша країна не оголосила офіційну війну Росії після анексії Криму та агресії в Донецькій і Луганській областях. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

За його словами, наша країна не оголосила війну на офіційному рівні не через те, що законодавство прописано недосконале. Причиною спікер Ради назвав невиконання норм, які прописані в законах.

Він зазначив, що в українському законодавстві абсолютно чітко врегульовано і прописаний механізм оголошення війни, який просто не введений в дію. Спікер підкреслив, що Росія анексувала український Крим і окупувала окремі райони Донецької і Луганської областей.

Разумков сказав, що той факт, що в Україні досі не оголосили війну пов'язаний не з юридичною недосконалістю законів, а просто в їх невиконанні. Він зазначив, що в нашій країні існує безліч правильних законів, які виконуються неправильно або не виконуються в принципі.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької і Луганської областей триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Сама Росія свою участь в конфлікті заперечує, називаючи себе посередником, попри численні докази її прямого військового вторгнення на територію України.

Раніше "Коментарі" повідомляли про заяву Леоніда Кравчука щодо силового звільнення Донбасу.

Читайте також, чому Разумков голосував проти санкцій щодо телеканалів Медведчука.