Головна Новини Політика зовнішня політика Путін стягнув до України більше військ, ніж в 2014 році, - Пентагон
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін стягнув до України більше військ, ніж в 2014 році, - Пентагон

У Пентагоні заявили, що Росія стягнула до кордону України більше військ, ніж це було у 2014 році

20 квітня 2021, 10:30
Поділіться публікацією:

У Пентагоні повідомили про те, що Росія стягнула до східних кордонів України більше військ, ніж це було у 2014 році, коли Москва почала збройну агресію проти нашої країни. Про це повідомляє прес-служба оборонного відомства США.

Путін стягнув до України більше військ, ніж в 2014 році, - Пентагон

Вiйська РФ. Фото: Google

За словами представника Пентагону Джона Кірбі, Росія навряд чи настільки масово стягує війська виключно для проведення навчань, як про це говорять представники російської влади.

Він зазначив, що це найбільше нарощування сил Росії з 2014 року, в результаті якого був порушений суверенітет і територіальна цілісність України. Кірбі зазначив, що на цей раз військ більше, ніж було 7 років тому.

Представник Пентагону сказав, що в США продовжують спостерігати за нарощуванням військової потужності Росії на кордоні і їх серйозно турбує цей факт.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької та Луганської областей триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян. Сама Росія свою участь в конфлікті заперечує, називаючи себе посередником у переговорах, не дивлячись на численні докази її прямого вторгнення в Україну.

В останні два тижні Росія стягнула велике військове угруповання до східних кордонів України і на територію тимчасово окупованого Криму, а чиновники Кремля і російські пропагандисти відкрито загрожують нашій країні великою війною.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Аваков висловився про поточну ситуацію на Донбасі.

Читайте також, що у Путіна визнали військову окупацію Криму у 2014 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини