Президент Швейцарії приїде на Донбас

Президент Швейцарії Симонетта Зоммаруга відвідає Україну на запрошення Володимира Зеленського

Президент Володимир Зеленський запросив свою швейцарську колегу Сімонетту Зоммаругу з робочим візитом у Київ і Донбас. Про це повідомляє прес-служба Офісу глави держави.

"Програмою візиту передбачені переговори глав держав у форматі тет-а-тет і в складі делегацій. Планується обговорення широкого спектру питань двосторонніх українсько-швейцарських відносин, а також взаємодії сторін на міжнародній арені", - зазначено в офіційному повідомленні.

Обидва президента також здійснять поїздку на Донбас з метою ознайомлення з ситуацією з безпекою та соціально-економічною ситуацією в регіоні, а також зі станом реалізації проектів швейцарської гуманітарної допомоги.

Зазначимо, що Симонетта Зоммаругу обрана на пост президента Швейцарії в 2015 році, висувалася від соціал-демократичної партії.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Москві відреагували на слова українського делегата в Тристоронньої контактної групи Олексія Резнікова про внесення коригувань у Мінські угоди, і попросили у Володимира Зеленського це прокоментувати.

"Якщо найближчим часом ця заява українська сторона підтвердить, або ж не буде спростовано вже прем'єр-міністром або президентом, то це означає вихід України з Мінських угод. Якщо це станеться, то мінський формат, як і "нормандський", вже не підходить для України. Продовжуючи цю тему, Володимир Зеленський повинен дезавуювати свою підпис піврічної давнини під комюніке паризького саміту", - зазначили в Кремлі.