Президент Естонії знову заявила про безперспективність членства України в ЄС

Чинний президент Естонії Керсті Кальюлайд повторила свої слова, що попереду в України ще багато років роботи для наближення до членства в ЄС

Президент Естонії Керсті Кальюлайд не поміняла свою думку, озвучену під час інтерв'ю "Українській правді", коли заявила про 20 років на реформи для України, щоб наблизитися до членства в ЄС. Тепер, виступаючи на форумі YES-Brainstorming, вона фактично повторила свої слова, заявивши, що Україна досі від членства в Євросоюзі на відстані багатьох світлових років. Як інформує видання "Коментарі", про це пише інформаційне агентство УНІАН.

Лідер естонців підкреслила, що перш ніж подавати заявку на вступ до Європейського Союзу, Україна повинна відповідати Копенгагенським критеріям, проте поки що Київ - "на відстані кількох світлових років" від їх виконання.

Керсті Кальюлайд зазначила, що свої прогнози вона робить виключно з огляду на попередній досвід, і може сьогодні сказати, спостерігаючи за тим, що відбувається в Україні, що попередні п'ять років не допомогли країні наблизитися до ЄС.

Президент Естонії натякнула, що в Україні досі не створено комфортного інвестиційного клімату, а ті інвестори, які все ж наважуються інвестувати в Україну, потім починають шкодувати про це. На підтвердження своїх слів Керсті Кальюлайд навела приклад однієї естонської компанії, яка була за крок до укладення важливої бізнес-угоди в Україні, але потім до естонських інвесторів прийшов адвокат і попросив частину акцій, щоб угода була підписана якомога швидше. При цьому президент відмовилася говорити, від імені кого прийшов той чоловік.

При цьому, попри проблеми, які є в Україні, Керсті Кальюлайд підкреслила, що вона продовжує стояти на своєму, підтримуючи прагнення України, Грузії та Молдови стати членами ЄС.

Читайте також на порталі "Коментарі" - не варто інвестувати в Україну: президент Естонії зробила заяву.