Головна Новини Політика зовнішня політика Уряд України має намір ввести санкції проти російських авіакомпаній
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд України має намір ввести санкції проти російських авіакомпаній

Санкції проти російських авіакомпаній вводяться за польоти над Кримом

27 січня 2021, 11:20
Поділіться публікацією:

Засідання Кабінету міністрів України може принести істотні обмеження для російських авіаперевізників. Саме таке питання входить до порядку денного засідання, яке пройде в середу, 27 січня.

Уряд України має намір ввести санкції проти російських авіакомпаній

Пасажирський літак "Росія" / фото https://www.frequentflyers.ru/

Пояснювальна записка до проекту урядового розпорядження свідчить, що Кабмін виступить з пропозицією до РНБО розглянути питання введення на три роки санкцій до компаній, які порушують правила використання повітряного простору, зокрема, при здійсненні польотів над Кримом і Севастополем. На розгляд даного питання уряд дає один місяць. Відзначається, що спеціальні економічні санкції торкнуться 13 авіаперевізників з Російської Федерації.

Крім російських авіакомпаній, Кабмін має намір запропонувати повне припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень територією України до авіакомпанії Cham Wings Airlines з Дамаску, раніше вже внесеної в санкційні списки України — щодо компанії передбачено блокування активів, обмеження торгових операцій і запобігання виведення капіталів з України.

Як повідомляв портал "Коментарі", Європейський союз заявив, що поки не планує вводити санкції відносно Кремля через арешт опозиціонера Олексія Навального і репресій щодо учасників протесту, але такий сценарій виключати не можна.

Водночас, за словами головного дипломата ЄС, в Європі засуджують і не вітають масові затримання і насильство з боку ОМОНу відносно протестуючих і закликає керівників Кремля звільнити Навального і тих, хто був затриманий. Також Жозеп Боррель не збирається скасовувати візит до Москви, який запланований на початок лютого.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини