Права ЛГБТКІ+ під надійним захистом: Зеленський дав обіцянку Байдену

Україна боротиметься за зміцнення прав людини та з виявами расизму, ксенофобії, а також дискримінації спільноти ЛГБТКІ+

Україна буде вести боротьбу за зміцнення прав людини, а також з виявами расизму, ксенофобії, дискримінації спільноти ЛГБТКІ+. Як передає видання "Коментарі", про це йдеться в спільній заяві України та США за підсумками зустрічі в Білому домі Зеленського і Байдена, повідомляє офіційний ресурс Офісу президента.

У підсумковому комюніке тема захисту прав людини винесена в окремий параграф. Так, зазначено, що, маючи підтримку США, Київ буде і далі відстоювати права людини й відразу ж припиняти найменші вияви расизму, ксенофобії та зупиняти утиск людей, які відстоюють права спільноти ЛГБТКІ+. Україна гарантує, що буде підтримувати міжнародні норми.

Ще в підсумковій заяві зазначено, що Україна зобов'язується значно підвищити відповідальність за насильство проти людини незалежно від її положення у суспільстві, статусу.

Читайте також на порталі "Коментарі" - президент США Джо Байден підтримав Україну в питанні "Північного потоку-2", заявивши, що цей проєкт несе загрозу безпеці не тільки України, але і Європейському Союзу. Водночас у Вашингтоні гарантували Києву, що в разі, якщо проєкт призведе до серйозних проблем в Україні, то США введуть санкції проти тих сторін, які першими порушать домовленості.

Також читайте на "Коментарях" - глава МЗС України Дмитро Кулеба назвав видатним документ, який вдалося оприлюднити за підсумками зустрічі Володимира Зеленського і Джо Байдена в Білому домі. Також головний дипломат України вважає, що від саміту у Вашингтоні однаково виграла як українська, так і американська сторона.