Польський політик пояснив, чого домагається Росія активізацією сил біля кордонів України

Політик із Польщі Кшиштоф Щерський вважає, що Росія стягує війська до українських кордонів, щоби перешкодити вступу України в НАТО

Глава канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський заявив, що Росія нарощує військові сили біля кордонів України, щоб перешкодити тій "відкрити двері" до НАТО. Про це передає TVP.Info.

Як зазначив Щерський, ситуація дуже напружена. За його словами, у російської сторони є мотив, пов'язаний з альянсом.

"Україна доклала зусиль до того, щоб на наступному саміті НАТО їй був призначений план членства. Так було в 2008 році з Грузією. Саме тоді в зв'язку з цією ситуацією загострилася напруженість між Росією і Грузією, яка закінчилася війною", - вважає Щерський.

На його думку, Росія намагається зупинити процес можливого вступу України в НАТО. Політик упевнений, що РФ сьогодні використовує армію в політичних цілях і хоче чинити тиск на Україну.

Політик підкреслив, що якщо мова йде про безпосередню загрозу, то Польща знаходиться в безпеці, проте сама політична ситуація - небезпечна. При цьому Щерський побоюється, що ситуація може легко вийти з-під контролю.

Нагадаємо, з'явилися знімки нового військового табору Росії на окупованій території. Німецькі ЗМІ показали супутникові фото військового містечка в Криму, яке за два тижні вибудувала Росія. Там чимало техніки.

Як раніше розповідав портал "Коментарі", керівник Офісу президента Андрій Єрмак закликав США надати Україні протиракетні комплекси Patriot. Також піднімається питання про розміщення американських військових баз на території України. Активізувалася тема вступу України в НАТО. Експерти розповіли, наскільки ці плани реалістичні та чого очікувати.