План перемоги України: яким він має бути

Київ має накопичувати важелі впливу на Кремль

Президент Володимир Зеленський надіється, що внутрішня консолідація російських так званих еліт і народу зруйнується, що запустить процеси, які пришвидшать перемогу України, заявив політолог Андрій Городницький.

"У багатьох є сподівання, що з усуненням Путіна від влади гаряча фаза війни піде на спад. Разом з тим, Україна має накопичувати важелі тиску на Кремль. Якщо у нас будуть ракети з дальністю дії 1000 км в достатній кількості, щоб завдавати по десять ударів за місяць вглиб російської території, це спонукатиме Путіна шукати шляхи закінчення війни", - зазначив Андрій Городницький.

За словами політолога, запас міцності РФ не безкінечний, а тому стабільна підтримка партнерів і нарощення власних спроможностей здатні посадити російського диктатора за стіл переговорів.

"Путін має зрозуміти безальтернативність перемовин на українських умовах. Але для цього замало надіятися лише на озброєння західних союзників", - додав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Володимир Зеленський заявив, що у ході візиту до США партнерам передали пропозиції, які наблизять мир і перемогу України. "Усе ключове для України – на столі у партнерів, усе розглядається. Далекобійність, оборонний пакет, санкції проти Росії, кроки щодо російських активів. Ми по всіх темах встигли попрацювати", — відзначив він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що одразу після прибуття на фронт новобранці ЗСУ втрачають убитими і пораненими більше половини особового складу. "Відсутність досвіду та фізичної підготовки робить новобранців особливо вразливими. Через неефективну підготовку більшість новобранців навіть не знають, як правильно тримати зброю. Тренування досі проводяться в радянському стилі інструкторами, які самі часто не мають бойового досвіду. У результаті підрозділи ЗСУ стикаються зі швидкими втратами на фронті", — зазначає Financial Times.