Головна Новини Політика зовнішня політика Після заяви Зеленського Генпрокуратура навряд чи буде вести розслідування щодо плівок Порошенка-Байдена, - Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Після заяви Зеленського Генпрокуратура навряд чи буде вести розслідування щодо плівок Порошенка-Байдена, - Медведчук

Лідер ОПЗЖ Віктор Медведчук вважає, що позиція президента Володимира Зеленського з питання плівок Порошенка-Байдена підтверджує зовнішнє управління Україною

2 червня 2020, 18:40
Поділіться публікацією:

Необхідна принципова і послідовна позиція у питанні розслідування щодо плівок Порошенка-Байдена (записів розмов на той час віце-президента США, а нині кандидата в президенти США Джо Байдена і екс-президента України Петра Порошенка), бо мова йде про корупцію у вищих ешелонах української влади, впевнений голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат Віктор Медведчук. Про це у Верховній Раді він заявив журналістам, коментуючи реакцію президента України Володимира Зеленського на оприлюднення цих плівок.

Після заяви Зеленського Генпрокуратура навряд чи буде вести розслідування щодо плівок Порошенка-Байдена, - Медведчук

"Я неодноразово говорив: мене мало цікавить, що там в Америці. Мене цікавить, що у нас, в Україні. Коли я стверджую, що країна знаходиться під зовнішнім управлінням, це факт. До легендарного інтерв'ю пана Зеленського був лист-звернення семи екс-посли США в Україні, які сказали, що не варто сьогодні піднімати цю тему і займатися цим розслідуванням", – пояснив свою позицію Медведчук.

Політик проінформував, що на останньому пленарному тижні представники "Слуги народу" підійшли до фракції ОПЗЖ в Раді та говорили з ним з приводу виділення двох депутатів до складу слідчої комісії щодо плівок Порошенка-Байдена, яку вони хотіли зареєструвати.

"Сьогодні ви побачили, що ніякої реакції з приводу спроб зареєструвати цю постанову, незважаючи на те, що ми виділили своїх депутатів (Кузьміна і Шуфрича), вже немає", – зазначив Медведчук.

Також політик дав оцінку висловам Володимира Зеленського з приводу плівок Порошенка-Байдена. Нагадаємо, глава держави заявив, що Україна не хоче впливати на внутрішньополітичну або зовнішньополітичну ситуацію або на процес виборів у будь-якій країні. Також Зеленський сказав, що реагувати на інформацію про можливий вплив Байдена на Порошенка повинні правоохоронні органи.

"Як я, як юрист, розцінюю це інтерв'ю? Пан Зеленський втручається в діяльність правоохоронної системи. Він не має на це права. Що розслідувати, що не розслідувати, як це відіб'ється на виборах – це не питання президента. Якщо є ознаки складу злочину, вони повинні бути предметом розслідування. Генеральна прокуратура зареєструвала кримінальне провадження щодо цих плівок", ‒ заявив Медведчук.

Крім того, політик задається питаннями про те, як буде діяти прокуратура після такого інтерв'ю гаранта і листа семи екс-послів США, і якими можуть бути команди і дії. Парламентарій переконаний, що подібні висловлювання президента – черговий доказ втручання США і європейських країн у внутрішні справи України.

"Це свідчення, причому жорстке, цинічне, яке ще раз підтверджує: Україна повністю перетворюється в колонію. Україна на сьогоднішній день перебуває під зовнішнім управлінням США. Це найбільш прикрий факт. Це те, що працює проти країни і проти наших людей", – резюмував Віктор Медведчук.

Зазначимо, що раніше Медведчук заявив, що недавній скандал навколо записів розмов Байдена і Порошенка навряд чи закінчиться сприятливо для України.

Нагадаємо, що, незважаючи на резонанс так званих плівок Деркача, українського президента Володимира Зеленського в скандальних плівках розмови Порошенка-Байдена схвилював тільки один момент, про що раніше повідомляли "Коментарі".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини