Головна Новини Політика зовнішня політика "Переграли" Росію: українська делагація зустрілася з головним китайським дипломатом
commentss НОВИНИ Всі новини

"Переграли" Росію: українська делагація зустрілася з головним китайським дипломатом

Сторони зосередилися на наступних кроках із розвитку двосторонніх відносин і торгівлі між Україною та Китаєм

26 вересня 2024, 22:20
Поділіться публікацією:

 Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга провів важливу зустріч із главою МЗС Китаю Ван Ї, головною темою якої було обговорення розвитку двосторонніх відносин і торговельної співпраці. Про результати перемовин український міністр повідомив на своїй сторінці в соцмережі Х.

"Переграли" Росію: українська делагація зустрілася з головним китайським дипломатом

Андрій Сибіга та Ван Ї (фото з відкритих джерел)

"Разом із керівником Офісу Президента Андрієм Єрмаком зустрілися з міністром закордонних справ Китаю Ван Ї. Подякували Китаю за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України", — зазначив Сибіга.

За його словами, під час розмови сторони акцентували увагу на подальших кроках щодо розвитку двосторонніх відносин між Україною та Китаєм, а також зосередилися на перспективах поглиблення торговельної співпраці. Окрім того, обговорювалися можливі подальші контакти і зусилля української сторони для реалізації так званої Формули миру.

Міністри також обмінялися думками щодо принципів, які могли б забезпечити всеосяжний, справедливий та довготривалий мир в Україні на основі Статуту ООН.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський зробив заяву про бразильсько-китайський "мирний план". Президент України Володимир Зеленський розкритикував бразильсько-китайський "мирний план" закінчити війну в Україні. За словами Зеленського, такі "мирні ініціативи" лише спроба зміцнити владу через Україну.

Володимир Зеленський виступив на Генасамблеї ООН, де прокоментував альтернативні плани закінчення війни, які пропонують різні світові лідери, зокрема Китай та Бразилія. За словами Зеленського, подібні ініціативи не спрямовані на довгостроковий мир та справедливе закінчення війни в Україні.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини