Головна Новини Політика зовнішня політика Парламент Фінляндії очолив політик, який підтримав вогонь по рашистам
commentss НОВИНИ Всі новини

Парламент Фінляндії очолив політик, який підтримав вогонь по рашистам

Новий спікер фінського парламенту підтримує боротьбу України проти російського вторгнення

21 червня 2023, 19:51
Поділіться публікацією:

Новим спікером парламенту Фінляндії обрано депутата Юссі Халла-ахо, який підтримує боротьбу України за її незалежність. Про це повідомляють "Коментарі". На цій посаді він змінив Петтері Орпо, призначеного прем'єр-міністром.

Парламент Фінляндії очолив політик, який підтримав вогонь по рашистам

Юссі Халла-ахо

Юссі Халла-ахо відомий своїми проукраїнськими висловлюваннями та вчинками. Так, Халла-ахо замовляв за пожертву ЗСУ нанесення на снаряд напису "За свободу Фінляндії". Коментуючи у соціальних мережах цей вчинок, він заявив: "Все, що сприяє вбивству російських солдатів, правильно і необхідно".

У парламенті він представляє партію "Справжні фіни", яка виступає за обмеження імміграції до Фінляндії.

Раніше він вивчав російську мову та інші слов'янські мови в університеті Хельсінкі. Працював у візовому відділі посольства Фінляндії у Києві. 10 червня 2017 року на партійних зборах у Ювяскюлі було обрано новим головою партії "Справжні фіни".

У 2008 році у своєму блозі стверджував, що "іслам — це педофільська релігія" і що "грабіж і життя за рахунок коштів платників податків" — національна і майже генетична властивість сомалійців. У зв'язку з цим політик був засуджений судами першої та другої інстанції за статтею КК "порушення релігійного спокою" та засуджений до покарання у розмірі 30 добових штрафів. У 2012 році до вердикту додалася стаття "розпалювання етнічної ненависті" і покарання було збільшено до 50 добових штрафів. Верховний суд Фінляндії також зобов'язав політика забрати деякі заяви з блогу. 15 вересня 2011 року був тимчасово виключений із парламентської фракції партії "Справжні фіни". Причиною усунення стали висловлювання політика щодо грецької кризи, про яку він написав у Фейсбуці, що "для Греції потрібна військова хунта для того, щоб танками придушити страйкуючих працівників". Пізніше Халла-ахо взяв свої слова назад.

Тим часом, Пригожин про український наступ: ЗСУ нависли над Токмаком, почали форсування Дніпра.

У Молдові назвали дії Росії "незграбним жестом", а подарунки "недоречними".

А Департамент мистецтв відповів: "Чи законно в Україні співати пісні Цоя".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини