Головна Новини Політика зовнішня політика Загострення на Донбасі: названа дата зустрічі Зеленського і Макрона
commentss НОВИНИ Всі новини

Загострення на Донбасі: названа дата зустрічі Зеленського і Макрона

Президенти України і Франції проведуть зустріч в Парижі через загострення ситуації на Донбасі

14 квітня 2021, 10:00
Поділіться публікацією:

Стало відомо, коли відбудеться зустріч президента України Володимира Зеленського і президента Франції Еммануеля Макрона. Глава української держави відправиться в Париж в кінці тижня. Про це повідомляє французька газета "Le Figaro" з посиланням на власне джерело.

Загострення на Донбасі: названа дата зустрічі Зеленського і Макрона

Зеленський та Макрон

Повідомляється, що зустріч між президента відбудеться 16 квітня, в п'ятницю. Макрон приклад Володимира Зеленського і обговорить з ним загострення ситуації на Донбасі і в Криму, викликане стяганням Росією військ до кордону з Україною. Президенти проведуть переговори під час робочого сніданку в Єлисейському палаці.

Минулого тижня про візит Володимира Зеленського в Париж для зустрічі з Макрона повідомляв посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької та Луганської областей України триває російська збройна агресія, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян. Сама Росія свою участь в конфлікті заперечує, називаючи себе посередником у переговорах, не дивлячись на численні докази її прямого військового вторгнення в Україну.

Переговори між лідерами України і Росії ведуться в нормандському форматі з 2014 року, де Франція і Німеччина виступають  як посередники. Останнім часом Росія почала стягувати війська до східних кордонів України, а також на територію тимчасово окупованого Криму. Російська пропаганда відкрито загрожує нашій країні війною, а чиновники РФ роблять агресивні заяви з погрозами на адресу України.

Раніше "Коментарі" повідомляли, яким шляхом збираються повернути окуповані території.

Читайте також про масштаби можливого вторгнення Росії в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.lefigaro.fr
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини