Німецький лідер озвучив свою позицію щодо України та її майбутнього

Лідер німецького Християнсько-демократичного союзу Армін Лашет виступив за надання Україні європейської перспективи

Наступник Ангели Меркель та лідер німецького Християнсько-демократичного союзу Армін Лашет виступив за ідею надання Україні європейської перспективи. Про це сповістив посол України в Німеччині Андрій Мельник на своєму Twitter.

"Ми повинні підтримати Україну на її важкому шляху і при цьому також відкрити європейську перспективу", - процитував український дипломат Арміна Лашета.

Окрім того, німецький лідер виступив за збереження санкцій проти Росії. Політик вважає, що зараз потрібно дійти до дружби та зближення двом сторонам - Києву та Брюсселю.

До того ж Армін Лашет заявляє, що Україна має непогані шанси членства в Європейському Союзі.

Сам Андрій Мельник наголосив, що дана думка німецького лідера - великий прорив для України. Але поки на Сході триває конфлікт, про членство в ЄС можна забути.

Нагадаємо, що стало відомо, якою буде політика нової американської адміністрації, яку очолює президент Джо Байден щодо України. Президент Джо Байден буде підтримувати Україну і далі разом з Конгресом США. Детальніше про американо-українські відносини читайте в нашому матеріалі.

Також у фракції "Слуга народу" прокоментували можливий вихід ряду депутатів, які пов'язані з олігархом Ігорем Коломойським. Що буде, якщо з фракції вийде група відомого олігарха, читайте тут.

Раніше сайт "Коментарі" повідомляв, що у Телеграм-каналах пройшла інформація, що лідер "За майбутнє" Ігор Палиця дрейфує від олігарха Ігоря Коломойського, а у своєму оточенні нібито розповідає про постійні конфлікти. "Коментарі" дізналися в експертів, чи дійсно Палиця може відійти від все більш токсичного Коломойського. Деталі читайте в нашому матеріалі.