Головна Новини Політика зовнішня політика Не так страшні, як їх малюють: Калініченко про санкції США проти Медведчука
commentss НОВИНИ Всі новини

Не так страшні, як їх малюють: Калініченко про санкції США проти Медведчука

Політаналітик Олексій Калініченко вважає, що попри санкції США проти Віктора Медведчука вплив політика зростає

12 червня 2020, 13:25
Поділіться публікацією:

США вже оголошували у 2014 році санкції проти нардепа "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука, але це ніяк не завадило зростанню його впливу. Так політичний аналітик Олексій Калініченко прокоментував презентацію доповіді "Посилення Америки і протидія глобальним загрозам" в Конгресі США, автори якої запропонували оголосити санкції проти Віктора Медведчука.

Не так страшні, як їх малюють: Калініченко про санкції США проти Медведчука

"Давайте згадаємо, як ще в 2014 році адміністрація Обами затвердила санкційний список, в який увійшов і Медведчук. 17 березня 2014 року американський президент Барак Обама підписав виконавчий наказ — доповнення до свого указу про санкції № 13660. Цим указом Білий дім оголосив санкції проти 7 вищих чиновників і політиків РФ, а також Віктора Януковича і Віктора Медведчука", — написав політичний аналітик.

Калініченко додав, що такий крок мало вплинув на рейтинги Медведчука.

"Американці ще при Обамі оголосили санкції проти Медведчука. І що ж? Мало того, що він став єдиною постаттю з санкційного списку, хто не виїхав з України. В довершення до всього, незважаючи ні на які санкції США, вплив Медведчука все ці роки неухильно тільки зростав", — зробив висновок політичний аналітик.

Автор пише, що в 2019 році політик провів у Верховну Раду список партії "Опозиційна платформа — За життя" і на сьогоднішній день має другу за величиною фракцію в парламенті, що налічує 44 депутатські "багнети". Калініченко наголосив, що не минуло й року після виборів, як Медведчук створив для США істотні незручності.

"Взявши парламентський плацдарм, Медведчук створив для американців серйозну проблему, розкрутивши скандал навколо біолабораторій, які працюють з небезпечними вірусами, виконуючи завдання американського Міністерства оборони, — пише автор. — Загалом, не так страшний чорт, як його малюють. І не так страшні американські санкції, як вважають у Білому домі. Як бачимо, є як мінімум один приклад, який спростовує міф про всесилля США".

Нагадаємо, Медведчук розкритикував законопроект Зеленського про всеукраїнський референдум.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини