МЗС розповів про реакцію України на можливі провокації Білорусі

За словами глави МЗС, Україна і далі буде дотримуватися позиції, зайнятої Європейським Союзом щодо ситуації в Білорусі

Глава МЗС України Дмитро Кулеба, перебуваючи в робочій поїздці в Італії, висловився про реакцію офіційного Києва на можливі провокації з боку Білорусі. Про це пише "РБК".

Міністр заявив про те, що Україна буде всіляко підтримувати громадян Білорусі в їх виборі, і не дасть використовувати себе білоруським властям для провокацій.

"Однак ми не дозволимо керівництву Білорусі використовувати нашу відкритість", - підкреслив глава МЗС.

Кулеба заявив, що Україна відкрита для в'їзду до неї гнаних білорусів, які можуть сміливо заручитися підтримкою української влади.

Разом з тим, він додав, що ситуації в Україні і Білорусі не можна порівняти, а Київ буде дотримуватися позиції, зайнятої Європейським Союзом щодо Білорусі.

Раніше портал "Коментарі" писав про те, що білоруські прикордонники оглянули автомобіль українського дипломата Ігоря Кизима, в порушення норм міжнародного права, тому що в Віденської конвенції про дипломатичні відносини відзначається, що особистий багаж дипломатичного працівника звільняється від огляду, якщо немає серйозних підстав припускати наявність в ньому заборонених предметів. Своїх дій правоохоронці не пояснювали.