Головна Новини Політика зовнішня політика МЗС роз'яснило позицію: чи повернеться Україна до створення ядерної зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

МЗС роз'яснило позицію: чи повернеться Україна до створення ядерної зброї

У МЗС закликали не вірити чуткам, що Україна планує створювати ядерну зброю

сьогодні, 07:38
Поділіться публікацією:

У Міністерстві закордонних справ України спростували припущення неназваних джерел у виданні BILD щодо планів розробки Україною зброї масового знищення. Як повідомляє портал "Коментарі", на сайті МЗС з'явилася заява спікера зовнішньополітичного відомства Георгія Тихого.

МЗС роз'яснило позицію: чи повернеться Україна до створення ядерної зброї

МЗС України. Фото: з відкритих джерел

"Офіційно спростовуємо інсинуацію неназваних джерел у виданні BILD про нібито плани України з розробки зброї масового знищення. Україна була і залишається відданою учасницею Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (далі — ДНЯЗ), до якої вона приєдналася у 1994 році, відмовившись світі військового ядерного потенціалу. Україна, яка зробила найбільший в історії внесок у міжнародний світ, безпеку та ядерне нерозповсюдження, сьогодні стоїть перед ядерним шантажем з боку держави-терориста Росії", – йдеться у заяві.

У відомстві звернули увагу, що Росія зараз не лише вдається до безвідповідальної та небезпечної риторики на тему зброї масового знищення, а й створює неприйнятні загрози ядерним об'єктам на території України, продовжуючи незаконну окупацію ЗАЕС та розглядаючи можливість ударів по елементах системи атомної енергетики України.

В Україні переконані, що ДНЯЗ залишається наріжним каменем світової архітектури міжнародної безпеки. Незважаючи на російську агресію, що триває, Україна продовжує дотримуватися положень ДНЯЗ і залишатися відповідальною учасницею міжнародного режиму ядерного нерозповсюдження.

"На відміну від Росії, Україна виконує взяті на себе зобов'язання та розраховує на їхнє виконання іншими відповідальними міжнародними акторами", – наголосили у відомстві Андрія Сибіги.

Читайте також на порталі "Коментарі" — інформація про нібито плани України відновити ядерний арсенал є повною "дурницею". Таку заяву зробив радник президента Володимира Зеленського із комунікацій Дмитро Литвин.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини