Очільник МЗС розповів, чим може обернутися вплив РФ на Білорусь для України

За твердженням міністра закордонних справ, Кремлю вдалося занадто глибоко проникнути в білоруську економіку, а також в апарат безпеки і збройні сили країни

Глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, чим може обернутися для України повний контроль Російської Федерації над Мінськом. Чиновник не виключає того, що Україна може опинитися в повному військовому оточенні, в результаті чого буде незворотна реальна загроза для нашої країни. Про це глава МЗС розповів німецькому виданню Internationale Politik.

"Половина нашої країни виявиться в військовому оточенні Росії. Російські війська знаходяться в Білорусі, в анексованому Криму і на окупованому Донбасі, а також в Придністров'ї, де Москва також розміщує солдатів", - розповів Дмитро Кулеба.

За твердженням міністра закордонних справ, Кремлю вдалося занадто глибоко проникнути до білоруської економіки, суспільства, політики, а також до апарату безпеки і збройних сил сусідньої країни.

За словами глави МЗС, якщо Російській Федерації вдасться остаточно захопити оборонну промисловість Мінська, то Україна буде змушена шукати інші варіанти співпраці в цій галузі, через те, що наша держава має тісні стосунки в царині безпеки і оборони з Білоруссю.

Нагадаємо, що Дмитро Кулеба також зробив важливу заяву про майбутнє Криму і Донбасу. За словами міністра, держава назовсім порвала з "русскім міром", і її спільне майбутнє з країнами Заходу неминуче. Міністр закордонних справ також зазначив, що можливість збереження впливу Кремля на Донбас в обмін на мир виключається, і уряд України не допустить того, щоб даний регіон підкорявся іншій Конституції та правовим нормам, крім як українським.