Головна Новини Політика зовнішня політика Москаль: Зеленський просить Байдена допомогти у звільненні терористів
commentss НОВИНИ Всі новини

Москаль: Зеленський просить Байдена допомогти у звільненні терористів

Члени політичної партії, яких просить звільнити українська влада, проповідують створення ісламської держави - халіфату

6 вересня 2021, 12:55
Поділіться публікацією:

Під час зустрічі з президентом США Джо Байденом президент України Володимир Зеленський передав йому список з 450 осіб, попросивши допомогти в їхньому звільненні. Серед них — бойовики забороненої в низці країн світу терористичної організації "Хізб-ут-Тахрір", які відкрито декларують, що бачать Крим частиною всесвітнього халіфату. Про це в ефірі телеканалу "Наш" заявив колишній начальник кримського главку міліції, екс-депутат Верховної ради Геннадій Москаль, передає 112.ua.

Москаль: Зеленський просить Байдена допомогти у звільненні терористів

Геннадій Москаль - фото з відкритих джерел

Москаль заявив, що боровся з членами "Хізб-ут-Тахрір" ще працюючи в Криму, і представники американських спецслужб, які допомагали йому, нібито також здивовані тим, що Зеленський включив в список представників терористичного угрупування.

"Та людина, яка мені допомагала, вчора подзвонила і каже:" Ти в курсі, що ваш президент передав Байдену 450 осіб (список) з Донбасу — луганських, донецьких, а також кримчан, які утримуються в Російській Федерації? ". Я кажу : "Так, читав в ЗМІ". — "А ти в курсі, що 20 осіб — члени організації" Хізб-ут-Тахрір "? Я кажу: "Як?".

Будучи постійним представником президента, заступник міністра у Криму я постійно боровся з цією організацією. Ну як ми можемо просити поряд з тими, хто захищав Україну і сидить сьогодні у в'язниці за цілісність, і ті, які проповідують? Їх партія "Хізб-ут-Тахрір аль-Ісламі", тому що це політична партія, проповідує, що їх кінцева мета — створити ісламську державу, халіфат. Не в рамках Криму, кордонах України.

Я дивуюся — або у нас в Офісі президента взагалі нічого (не розуміють) ... У них — цілі ІГІЛа, майже однакові. ІГІЛ теж говорить, що будемо боротися. Тільки джихадом, збройним шляхом за будівництво держави халіфат. Ну якщо ми боремося і хочемо звільнити тих, хто хоче Крим перетворити в якийсь халіфат, що я можу сказати сьогодні нашому політичному керівництву держави? ", — дивується Москаль.

У виданні зазначають, що США відносять "Хізб ут-Тахрір" до числа груп, що сприяють поширенню екстремістських настроїв серед мусульман і, внаслідок підтримки антизахідної ідеології, потенційно здатних надавати ідеологічну підтримку тероризму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини