Меркель прибула до Києва з офіційним візитом

Український президент привітав політика на ґанку палацу

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель прибула в Україну з офіційним візитом. Вона поклала вінок до могили невідомого солдата в Києві.

О 13:25 розпочалася зустріч Ангели Меркель і Володимира Зеленського в Маріїнському палаці.

Український президент привітав політика на ґанку палацу. Відбулося представлення делегацій.

Очікувалося, що на зустрічі будуть обговорюватися теми безпеки (в тому числі енергетичної) та двосторонніх відносин.

Раніше "Коментарі" писали, що директор Центру міжнародної безпеки Валерій Кравченко акцентував: слід виходити з того, що це фінальне турне Меркель як політика. І вона підводить риску не під цим роком, не під "Північним потоком-2", не під Мінськими угодами, а під всією своєю багаторічною ерою правління.

"Їй би хотілося піти красиво, зробити щось максимально корисне з точки зору нормандського формату, регулювання, кліматобезпеки загалом у Європі. Але та ж вчорашня її зустріч із Путіним ще раз доводить, що ніяких поступок кремлівський режим робити не буде. Він хоче і далі тиснути на Україну, в тому числі використовуючи для цього візит Меркель, — підкреслює експерт. - Путін вчора заявив, що Україна нібито підриває Мінський процес. на що Меркель відрізала, говорячи про порушення з боку РФ. тобто — полярні позиції. А тому не думаю, що Меркель буде робити яскраво виражені кроки, щоб реалізувати тиск на Україну, як хоче Путін".

Нагадаємо, напередодні свого приїзду в Україну для зустрічі із Володимиром Зеленським німецький канцлер Ангела Меркель прибула до Москви на переговори з Володимиром Путіним. За інформацією російських ЗМІ, коло питань, яких торкнулися політики, було дуже великим, про що свідчить тривалість бесіди (близько трьох годин).