Лукашенко заявив, що перекриє енерготранзит, якщо його будуть "душити поляки"

Лукашенко каже, що білоруси, мовляв, не дуже часто їздять до ЄС

Президент Білорусі висловився, що буде готовим перекрити енерготранзит, якщо влада Польщі закриє кордон через нелегалів. Про це інформує білоруське медіа БЕЛТА.

Як наголосив очільник білоруської республіки, коли його братимуть за горло представники Польщі чи ще якісь інші, він не буде звертати уваги на якісь контракти. Поляки сказали, що закриватимуть кордон з нашою країною, хай це роблять. Білоруси не так часто збираються до Євросоюзу. Їх інтереси пов'язані з Росією, Китаєм, та найбільше зосереджені на Сході. А якщо Білорусь зачинить, що відбудеться з потоком, який, в основному до РФ, Китаю проходить через нашу територію? Товари, які постачає Євросоюз в Росію, потрапити туди не зможуть.

Олександр Лукашенко зазначив, що перш ніж озвучувати такі заяви зі свого боку, потрібно брати до рук свої курячі мізки, так в нас в народі говорять, і розміркувати, а що дасть таке брязкання. Вони закриють кордон… Кому вони принесуть шкоду? Самі собі. Потім, ти закриєш – хай спершу добре подумають, як вони енергоносії будуть купувати в Росії.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Лукашенко звинуватив Україну у проблемах на кордоні.Невизнаний очільник білоруської республіки Олександр Лукашенко повідомив, що має підготовлену стратегію реагування для нейтралізації конфліктних ситуацій на кордоні з країнами Польщі, Латвії, Литви та України. Про це він сказав, відповідаючи на питання російського пропагандиста Дмитра Кисельова. За словами білоруського президента, війська Альянсу почали маневрувати на сусідніх польських, латвійських, литовських та українських територіях.