Кулеба заявив про "невдоволену" реакцію Берліна: що дратує Шольца та компанію

Німеччина роздратовано реагує на прохання України надати ракети Taurus

Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що систематично отримує від Німеччини "невдоволені коментарі" після закликів Києва надати далекобійні ракети Taurus. Як повідомляє портал "Коментарі", про це міністр розповів в інтерв'ю "Politico".

Міністр попросили уточнити, чи ці ракети є "пріоритетом у списку бажань Києва". На це Дмитро Кулеба відповів, що вже втомився відповідати на це запитання.

"Ви можете цитувати мене, я не проти. Але щоразу, коли я відповідаю на це питання, я отримую роздратований зворотний зв'язок з Берліна. Залишіть це їм. Вони самі поставили себе в таку ситуацію. Нехай шукають вихід", - зазначив міністр іноземних. справ України.

Зазначимо, що в цьому ж інтерв'ю Дмитро Кулеба заявив, що правдою є те, що Київ не надсилав офіційного запиту до союзників про розгортання військ НАТО на території України, але також правдою є те, що це може статися. Заходу треба змиритися з тим, що цей день може наступити.

Глава МЗС відзначив ініціативу президента Франції Еммануеля Макрона, який останнім часом став більш рішучим – принаймні у своїх публічних коментарях, наполягаючи на тому, що Європа не виключає відправки наземних військ в Україну, якщо це необхідно для запобігання перемозі Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Дмитро Кулеба назвав країну, яка здатна зупинити російську агресію.