Кулеба розповів, який план Путін підготував для Заходу

Дмитро Кулеба вважає, що Франція може стати лідером у Європі та завадити Путіну реалізувати його плани

Повернення України до сфери впливу Кремля – не головна мета Володимира Путіна. Росія має ще одну мету – встановити тотальний контроль у Європі, тим самим принизивши Захід. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у статті глави МЗС України Дмитра Кулеби для видання Le Figaro, опублікованій на сайті МЗС.

Тиск Росії пов'язаний не лише з бажанням президента РФ Путіна знову встановити тотальний контроль над Україною, а й із планом – принизити Захід, показавши всім, що тепер саме Росія має головний вплив у Європі та останнє слово тепер за Москвою. Реалізувати свій план Путін намагається, діючи за спинами європейців, обманюючи тих самих французів.

Міністр вважає, що головним важелем тиску є криза у сфері безпеки. За словами Дмитра Кулеби, сюди слід віднести концентрацію російських військ біля українського кордону, проект "Північний потік-2", як головний елемент шантажу, кібератаки, газова криза в ЄС.

Глава МЗС України вважає, що все це не просто низка подій, а складові цілісної стратегії Росії, головна мета якої послабити Європу, зробити її повністю залежною від Москви. Протистояти цьому може лише сильний лідер, роль якого у Європі може взяти він Франція під час головування у Раді ЄС.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Дмитро Кулеба оцінив переговори щодо гарантій безпеки між Росією та США. Міністр нагадав, що Росія не має права голосу щодо членства України в НАТО. Крім того, уточнив дипломат, НАТО зробив би величезну помилку, якби ухвалив ультиматум Кремля про нерозширення на схід.