Кулеба розповів, як Захід допоможе стримати агресію Росії проти України

Україна та Захід координують свої дії, борючись із російською агресією

У питанні протидії російській агресії Україна має схожі позиції із позиціями союзників. Тому Київ та Захід мають один спільний план щодо протидії російській агресії. Як передає видання "Коментарі", про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів глава МЗС України Дмитро Кулеба.

Міністр зазначив, Кремль всіляко показує, що досі не відмовився від військового сценарію і розглядає його як один із можливих у протистоянні з Україною. Кулеба наголосив, що головне завдання України та західних союзників – відбити будь-яке бажання Москви вдатися до військової авантюри.

Західні країни за щільної співпраці з Україною розробили три етапи захисту від російської агресії. Перший етап – дипломатичний. Він полягає в тому, щоби західні лідери використовували публічні виступи для підтримки України.

Другий етап полягає в економічній складовій. Проти Росії може бути задіяні нові санкції, у разі рішення Росії вдатися до загострення. На особливому місці тут проект "Північний потік-2". Його робота також може бути під питанням.

Третій етап – військово-оборонний. Він полягає у тому, щоби підвищити обороноздатність України. Йдеться про допомогу Україні в оборонній сфері. Це може бути допомога від Заходу як військовим контингентом, так і озброєнням.

Дмитро Кулеба підсумував, що в комплексі всі три рівні мають дати зрозуміти Росії, що продовжувати агресію проти України – це не лише дуже дорого, а й небезпечно.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Дмитро Кулеба назвав умову, коли Київ включиться у вирішення питання з мігрантами з Білорусі.