Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба різко відреагував на територіальні претензії з Угорщини
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба різко відреагував на територіальні претензії з Угорщини

Очільник МЗС Дмитро Кулеба відповів на погрози з боку політиків з Угорщини щодо територіальних претензій на Закарпаття.

30 січня 2024, 14:58
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на слова лідера угорської ультраправої партії Mi Hazank Ласло Тороцкаї, який заявив територіальні претензії на Закарпаття, якщо Україна програє війну проти Росії та втратить державність.

Кулеба різко відреагував на територіальні претензії з Угорщини

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба та Петер Сіярто. Фото з відкритих джерел

Дмитро Кулеба зустрівся в Ужгороді з очільником МЗС Угорщини Петером Сіярто, щоб налагодити напруженні відносини між країнами. Під час спільного брифінгу Кулеба прокоментував заяви щодо територіальних претензій від угорського політика.

"Що стосується погроз, які пролунали… ми розуміємо, що не всім хочеться, щоб між Україною та Угорщиною були гарні стосунки. Я вам хочу сказати, якщо Путін обламав свої зуби об Україну, то окремі угорські політики, які висловлюють подібні заяви, обламають їх тим більше", — сказав Кулеба.

Міністр також подякував Петеру Сіярто, який висловив чітку позицію угорського уряду про підтримку територіальної цілісності та суверенітету України.

Нагадаємо, що за день до зустрічі між українським та угорським міністром в Угорщині відбувся з'їзд партії Mi Hazank, а її лідер Ласло Тороцкаї закликав припинити бойові дії в Україні, скласти зброю та почати мирні переговори. Політик також додав, що його угорська партія має територіальні претензії до України, а саме на Закарпатську область.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що лідер ультраправої партії Румунії пропонує відновити відносини з Росією та анексувати три українські області.

Також "Коментарі" писали про результати "національних консультацій", де виявилось, що значна частина населення Угорщини не підтримує повноправне членство України в Європейському Союзі.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини