Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба назвав, хто стане новим послом України в Угорщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба назвав, хто стане новим послом України в Угорщині

Послом в Угорщину призначать добровольця з фронту, який має угорське походження.

30 січня 2024, 10:22
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, що послом України в Угорщині "ось-ось" призначать "професора з окопу" Федора Шандора. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Радіо свобода".

Кулеба назвав, хто стане новим послом України в Угорщині

Федір Шандор. Фото з відкритих джерел

Дмитро Кулеба розповів, що затримка у питанні призначення послом в Угорщину Федора Шандора виникла з двох причин.

"Перша причина – йому треба було звільнитись зі Збройних Сил України. Це велика проблема, але начебто якась юридична модель була знайдена. Друге — відновлена процедура спец перевірок для кандидатів на послів та для вже призначених послів", — розповів очільник МЗС.

За словами міністра Шандор вже на фінальній стадії проходження перевірки, або її завершив, тому "ось-ось" буде призначений на посаду посла України в Угорщині.

Нагадаємо, що посада посла України в Угорщині стала вакантною з липня 2022 року. На тлі напружених відносин між країнами Володимир Зеленський звільнив Людмилу Непоп з посади українського посла. У березні 2023 року стало відомо, що ймовірним послом стане українець угорського походження Федор Шандор. Він у лютому 2022 року пішов добровольцем в армію, де став відомий, як "професор з окопу".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, на "національних консультаціях" в Угорщині розглянули питання щодо вступу України до ЄС, поставок зброї, фінансової допомоги та імпорт українського зерна.

Також "Коментарі" писали про ультраправого політика в Угорщині, який заявив про територіальні претензії на Закарпаття у разі втрати Україною суверенітету під час війни з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини