Кулеба назвав два рішення, які б допомогли Україні переламати хід війни

Зламати ситуацію можна, але дуже складно, зізнався Дмитро Кулеба

Зламати ситуацію на фронті можна, але це буде дуже складно зробити. Необхідно ухвалити два ключові рішення, які зможуть переламати ситуацію у війні з Росією. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє "LRT".

"Переломити ситуацію можна, але дуже складно. У ній багато складових і багато рішень, які необхідно ухвалити. Деякі з них залежать від нас, і ми приймаємо ці рішення. Деякі рішення залежать від наших партнерів, і вони теж, як правило, розуміють, що ці рішення необхідно ухвалювати", - заявив міністр закордонних справ.

Дмитро Кулеба зазначив, що одним із рішень є знищення російських бомбардувальників на аеродромах і в повітрі.

"Якби мені довелося назвати два ключові рішення, які необхідно ухвалити, щоб переламати тенденцію, я б згадав знищення російських бомбардувальників на аеродромах і в повітрі", - заявив Кулеба.

За його словами, це "справжня больова точка сухопутних військ" України. Те, що ми вважаємо головною причиною успіху росіян, - це незліченні керовані бомби, які скидаються на наші наземні сили. Вони знищують і вбивають у величезних масштабах, інколи ж просто згладжують позиції, не залишаючи нічого для оборони. Тому як тільки нам вдасться усунути загрозу авіабомб, наші наземні позиції зміцняться, і Росії буде дуже важко просуватися вперед.

Топ-дипломат зазначив, що друге рішення для зміни ситуації на фронті – збільшення постачання боєприпасів.

"Друге рішення, про яке всі говорять місяцями і роками, над яким працюють місяцями і роками, - це збільшення поставок боєприпасів. Якщо ми захистимо наші сили від керованих Росією бомб, якщо у нас буде достатньо артилерії та боєприпасів для знищення російських колон, що рухаються, і підрозділів, це буде величезною інвестицією у зміну тенденцій на полі бою", - наголосив він.

Читайте на порталі "Коментарі" - чи реально закінчити війну цього року: відповідь Зеленського.