Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба дав нове пояснення щодо припинення консульських послуг для чоловіків: чи буде скасовано рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба дав нове пояснення щодо припинення консульських послуг для чоловіків: чи буде скасовано рішення

Чи допоможе такий крок поповнити ЗСУ новобранцями, міністр не знає, але апелює до справедливості

25 квітня 2024, 09:20
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба не знає, скільки чоловіків повернуться з-за кордону після припинення консульських послуг для них. Але колишній стан речей він вважає несправедливим. Як повідомляє портал "Коментарі", такими думками глава МЗС України поділився з "The Guardian".

Кулеба дав нове пояснення щодо припинення консульських послуг для чоловіків: чи буде скасовано рішення

Дмитро Кулеба. Фото: з відкритих джерел

Так, коментуючи припинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку, Дмитро Кулеба назвав це кроком до справедливості, коли "хлопці в окопах дуже втомилися".

"Вони не розуміють, чому уряд не намагається залучити більше людей до участі у війні", — сказав міністр закордонних справ.

За його словами, поки що незрозуміло, скільки чоловіків тепер повернуться назад, але він вважає неприпустимим, щоб одні українці сиділи в ресторанах за кордоном, поки інші гинуть.

Варто зазначити, реагуючи на ініціативу українського МЗС, влада Польщі вже заявила, що цілком серйозно готова поставитися до того, щоб за необхідності допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку на Батьківщину, щоб вони допомагали своїй країні у війні проти Росії. Таку заяву зробив міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш, повідомляє "Polsat News".

Водночас, представник МВС Німеччини Максиміліан Каль прокоментував інформацію про можливі наслідки для українських чоловіків призовного віку, які втратять доступ до консульських послуг. За його словами, така ситуація не вплине на статус українських біженців, у тому числі й чоловічої статі. Ніхто в Німеччині не має наміру поки що повертати українських чоловіків призовного віку на Батьківщину.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чого досягла влада забороною на консульські послуги для чоловіків: які будуть наслідки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини