Кремль вимагає реакції Зеленського на слова Рєзнікова про перегляд Мінських угод

Помічник керівника Адміністрації президента РФ виступив з відповідною заявою

Дмитро Козак на зустрічі з журналістами повідомив, що чекає пояснень від української сторони за слова першого заступника глави української делегації ТКГ Олексія Рєзнікова. Український політик написав у своєму блозі, що Мінські угоди не відповідають нинішнім реаліям. Про це повідомляє "ТАСС".

За словами Козака, якщо Україна справді так вважає, то це означає, що країна виходить з формату Мінських домовленостей.

"Якщо найближчим часом ця заява українська сторона підтвердить, або ж не буде спростовано вже прем'єр-міністром або президентом, то це означає вихід України з Мінських угод. Якщо це станеться, то мінський формат, як і "нормандський", вже не підходить для України. Продовжуючи цю тему, Володимир Зеленський повинен дезавуювати свою підпис піврічної давнини під комюніке паризького саміту", - повідомив Козак.

Раніше "Коментарі" повідомляли, скільки грошей Росія щорічно витрачає на утримання Криму і Донбасу.

""Ми точно знаємо, що бюджетні гроші йдуть на фінансування зарплат державних службовців в окупованому Криму та Донбасі. За нашою інформацією, близько мільярда 300 мільйонів доларів - це на цивільні справи. І ще до трьох мільярдів 700 мільйонів - на війну. У середньому виходить п'ять мільярдів доларів на рік", - запевнив Олексій Рєзніков.