Кравчук розповів, що може зупинити агресію Росії на Донбасі

Перший президент розповів, що зупинить загострення на Донбасі

Перший президент України і глава української делегації в мінській ТКГ Леонід Кравчук розповів про те, що може зупинити російську агресію на Донбасі і змусити країну-агресора припинити ескалацію конфлікту. Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, Росія припинить загострення конфлікту на Донбасі тільки тоді, коли проти неї посилиться тиск з боку міжнародної спільноти.

Він зазначив, що проти Росії повинні працювати санкції з боку Європейського союзу і США. Перший президент підкреслив, поки об'єднаними зусиллями ми не змусимо Росію діяти за міжнародними правилами цивілізованого світу, ескалація на Донбасі буде тривати.

Довідка: Леонід Кравчук очолює українську делегацію в Мінській ТКГ з липня 2020 року. За час перебування на цій посаді він встиг запропонувати план спільних кроків щодо врегулювання конфлікту, який назвали "Планом Кравчука". Він передбачав проведення виборів на окупованих територіях в березні 2021 року і виведення всіх військ з ОРДЛО.

До Кравчука головою української делегації двічі був другий президент України Леонід Кучма з 2015 по 2018 рік і з 2019 по 2020.

З квітня 2014 року в окремих районах Донецької та Луганської областей України триває російська збройна агресія, в якій беруть участь регулярні війська РФ і незаконні збройні формування. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян. Сама Росія свою участь в конфлікті не визнає, попри численні докази.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що буде в разі великої війни з Росією.

Читайте також, проти кого ще можуть ввести санкції РНБО.