Кравчук назвав країну, яка може допомогти Україні зупинити Росію

Глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук вважає, що зупинити Росію Україні можуть допомогти тільки США

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що США - це єдина країна у світі, яка може допомогти Україні впоратися в протистоянні з Росією. Про це він сказав в ефірі телеканалу "Україна 24".

Так, Кравчук заявив, що не варто покладати великих надій на візит президента України Володимира Зеленського до Франції. За його словами, якась одна європейська країна не зможе допомогти Україні у відносинах з РФ.

"Є одна країна, яку послухає Росія - не тому що вона така добра, а тому що злякається - Сполучені Штати Америки", - заявив Кравчук.

Кравчук вважає, що в поточний момент Європа і Америка показують безпрецедентне єднання щодо Росії та України.

"Україна не залишиться одна, якщо не дай Боже трапиться якась непередбачена складна ситуація, - зазначив Кравчук. - Україну підтримає і Європа, і США".

Нагадаємо, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України полковник Кирило Буданов повідомив, що Росія вже стягнула до українських кордонів і на окуповану територію 89 тисяч військових. За даними розвідки, до 20 квітня 2021 року Росія розмістить біля кордонів України і в окупованому Криму понад 100 тисяч військових. Повідомляється, що РФ привела сили в посилений режим, а з минулого місяця активізувала розвідку на території України.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", в українській розвідці назвали три варіанти дій Росії проти України і підкреслили, що ситуація з безпекою залишається напруженою. У ГУР Міноборони вважають, що підвищення рівня загрози військових дій з боку РФ дійсно відбувається, оскільки поблизу українського кордону накопичуються російські війська.