ХАМАС заявив про загибель заручників

Під час атаки на Ізраїль ХАМАС захопив дві сотні заручників на півдні єврейської держави

Із 220 заручників, яких бойовики ХАМАС захопили 7 жовтня під час атаки на Ізраїль та відвели до сектору Газа, 50 людей загинули. Про це заявили представники терористичної організації, повідомляють "Коментарі".

За словами хамасівців, ці заручники загинули внаслідок авіаударів Ізраїлю по сектору Газа. Перевірити ці твердження на даний момент неможливо. Деякі ЗМІ висунули версію, що заручників убили самі бойовики, які зараз намагаються перекласти відповідальність за їхню загибель на армію Ізраїлю. Вона зараз проводить військову операцію "Залізні мечі", в рамках якої завдає ударів по об'єктам терористів у секторі Газа.

За однією з версій, затримка з початком проведення наземної операції в Газі була пов'язана з бажанням Ізраїлю та США звільнити якомога більшу кількість заручників, а також побоюванням, що після початку операції вони можуть бути вбиті.

Як повідомили ЗМІ, Ізраїль відмовився від ідеї затопити підземні тунелі ХАМАС у секторі Газа, оскільки побоюється, що в них можуть бути викрадені терористами ізраїльтяни.

Тим часом, Лавров назвав Росію жертвою: що сказав кремлівський дипломат. Він не бачить перспектив для діалогу із західними країнами.

Лукашенко попередив Угорщину про можливе "застосування самої смертоносної зброї". Союзний Росії глава Білорусі засудив американське постачання далекобійних ракет ATACMS Україні.

Один із керівників ХАМАС прибув до Москви. Російські пропагандисти нібито посилаючись на дипломатичні джерела підтвердили, що Муса Абу Марзук прибув до РФ.