"Готуємося до найгіршого": Польща зробила заяву стосовно ситуації біля українського кордону

Прем’єр-міністр Польщі готується до напливу українських біженців

Польща готується до можливого напливу біженців з України у разі російського вторгнення, заявив у середу, 16 лютого, прем’єр-міністр Матеуш Моравецький, незважаючи на запевнення Москви, що Росія скорочує нарощування військ поблизу України. Про це повідомляє Reuters.

Коментуючи заяву НАТО щодо зростання кількості російських військ на кордонах України, Моравецький сказав, що інфраструктура для біженців буде створена поблизу польського східного кордону з Україною, але деякі можуть бути переміщені в інше місце пізніше.

"У найближчі кілька днів я скликаю групу, яка займатиметься питаннями логістики, об'єктів, транспорту, інфраструктури. Ми повинні бути готові до гіршого. Ми допомагаємо українцям пом’якшити наслідки російського нападу", - сказав Моравецький журналістам, додавши, що команді також буде поставлено завдання забезпечити доступ біженців до медичної допомоги та освіти.

Росія оголосила про часткове відведення військ у вівторок, 15 лютого, і заявила, що це триватиме і в середу, 16 лютого, а її збройні сили повернуться на свої звичайні позиції через три-чотири тижні.

НАТО заявило, що буде вітати відхід Росії, але поки що не бачить ознак будь-яких істотних рухів.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Кулеба засумнівався у намірах Росії відвести війська від кордонів. Міністр закордонних справ поки не побачив підстав для того, щоб заявляти про зниження напруги на українських кордонах. У своєму нещодавньому твіті, він заявив, що поки заяви Кремля не підкріплені реальними діями.

Також "Коментарі" писали, що Зеленський вперше прокоментував повідомлення Росії про відведення військ.