Головна Новини Політика зовнішня політика ЄС планує боротися з великою корупцією в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС планує боротися з великою корупцією в Україні

Незважаючи на ряд досягнень, минула стратегія виявилася провальною

24 вересня 2021, 13:15
Поділіться публікацією:

Європейська аудиторська палата (European Court of Auditors (ECA) планує розробити нову стратегію по боротьбі з корупцією в Україні на державному рівні. Оскільки та реформа, яка була спрямована на викорінення корупції, виявилася неефективною. Про це повідомляє видання Інтерфакс.

ЄС планує боротися з великою корупцією в Україні

Європейська рахункова палата в Люксембурзі - фото з відкритих джерел

На цьому тижні, ЄАП представила звіт, під час презентації, член Європейської рахункової палати, який безпосередньо відповідав за підготовку доповіді, Юхан Партс. Заявив, що Україна страждає від такої корупція, яка захопила держава. Це означає, що на сьогоднішній день олігархи мають великий вплив на чинну владу, політику, бізнес, засоби масової інформації.

"Це — корінна причина корупції в цілому. Це — реальність, і в нашій доповіді ми вивчили цей феномен в деталях, щоб краще зрозуміти характер і як працює ця структура. Щоб дозволити корінну причину нам потрібно краще вивчити цей феномен — як працює ця олігархічна система , що призвело навіть до проблеми в культурному плані, і це робить боротьбу з цією проблемою ще більш складною ", — сказав доповідач.

Також Юхан Партс зазначив, що незначні зміни є, проте особливого результату немає. І це з тим урахуванням, що з боку ЄС були ініціативи і вкладення ресурсів, на те, щоб викорінити в Україні вплив олігархів на владу:

 

"Звичайно, є невелике поліпшення, але всі ці зміни — створення деяких інституцій, прийняття деяких законів — легко можуть бути оборотними ... Наша загальна оцінка полягає в тому, що на цьому фронті немає прориву, немає змін".

Під час доповіді, Партс повідомив, що провал минулого стратегії, полягав в тому, що вона була спрямована на дрібну корупцію. А оскільки в Україні олігархи мають вплив на чиновників і політиків, потрібно сфокусувати увагу на розробку стратегії по боротьбі з більшою корупцією.

"Тим не менш, ми вважаємо, що підхід ЄС у підтримці Україні не фокусувався на боротьбі з корупцією і" захоплення "держави. Необхідно розрізняти велику і дрібну корупцію. Тому ми рекомендуємо розробити стратегію для великої корупції, яка буде не такий як для дрібної. В цьому і полягає слабкість дій ЄС "- назвав рекомендацію Партс.

Як приклад наводиться безвізовий режим. 

Раніше видання "Коментарі" писало про корупцію в "Нафтогазі": якусхему виявили в одній з філій (ВІДЕО)



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини