Єрмак розповів, завдяки кому Росія відвела війська від України

Глава ОП Андрій Єрмак заявив, що виведення російських військ від кордону з Україною є заслугою президента Зеленського

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що виведення російських військ від кордону з Україною є прямою заслугою глави держави Володимира Зеленського. Про це він повідомив в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1 + 1".

За словами Єрмака, завдяки злагодженій роботі президента України Володимира Зеленського, представників його команди, українських дипломатів і стратегічних партнерів України, Росія відвела свої війська від кордонів нашої країни, знизивши військову загрозу, яка наростала останнім часом.

Він зазначив, що команда Зеленського працює заради країни, а не заради піару. Глава ОП підкреслив, що на сьогодні Україна має величезний рівень міжнародної підтримки. Як приклад він навів переговори між Володимиром Зеленським, Еммануелем Макроном і Ангелою Меркель, які недавно відбулися в Парижі.

Довідка: в останні тижні Росія масово стягувала війська до східних кордонів України і на територію тимчасово окупованого Криму. Чиновники Кремля відкрито погрожували нашій країні війною і навіть знищенням держави. Російські пропагандисти обговорювали можливість бомбардування українських міст.

22 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про відвід військ від кордонів з Україною нібито через закінчення військових навчань. Росія продовжує збройну агресію проти України з квітня 2014 року, яку вона веде на Донбасі силами незаконних збройних формувань і регулярних військ РФ.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Віктора Медведчука скоро можуть посадити до в'язниці.

Читайте також про фактичну відмову Путіна від Мінських угод по Донбасу.