Експерт пояснив, які вигоди Україна отримає під час президентства Байдена

На думку Тараса Семенюка, Україні важливо підтримувати відносини з двома палатами парламенту

Експерт аналітичного центру Kyivstratpro Тарас Семенюк в ексклюзивній бесіді з журналістами "Коментарів" відреагував на інформацію, що Україна однією з перших привітала Джо Байдена на президентських виборах в США.

"Як правило, першими вітають завжди найближчі союзники. Тому немає нічого дивного в тому, що прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон привітав першим. Серед перших був і президент України Володимир Зеленський. І ця ініціатива абсолютно прогнозована, оскільки таким чином глава держави дає зрозуміти, що історія "плівок Деркача" є вже історією. Хоча можна очікувати, що в коридорах політичної кулуарщини "плівки Деркача" негативно вплинуть на відносини нового американського істеблішменту з окремими політиками в Україні", - припускає експерт.

Він також вважає, що нашій державі варто підживлювати інституційну комунікацію і не перекладати увагу тільки на новообраного президента.

"У цьому світлі важливо зберегти і посилювати далі двопартійну підтримку України, - впевнений Тарас Семенюк. - Саме завдяки цьому консенсусу ми можемо розраховувати не тільки на військово-технічну допомогу, а й на прорив в інвестиційній сфері. Але для цього Україна повинна озвучити чіткі прагматичні мети. Ми повинні дати зрозуміти американцям, чому Україна є саме тією країною, куди повинні йти американські інвестиції. І не варто обмежуватися тільки грантовими програмами для розвитку громадянського сектора".

З іншими думками про вплив виборів в США на Україну можна ознайомитися тут.