Ексрадник Путіна припустив, коли Росія може напасти на Україну

Рішення Путіна про повномасштабну війну з Україною залежить від багатьох зовнішніх чинників, вважає експерт

Багато українців хвилюються через ймовірність посилення військової агресії Росії на сході України. Не заперечують такого розвитку подій і колишні співробітники російського уряду. За словами ексрадника Путіна Андрія Ілларіонова, в РФ наразі можуть прораховувати кращі можливості для ведення повноцінної війни проти України, повідомляє "Україна 24".

Як стверджує Ілларіонов, на 100% розвиток подій у майбутньому передбачити не можливо. Однак, за словами експерта, в найближчому майбутньому наказу про наступ від Путіна очікувати не варто. Це пов'язано з тим, що військова міць російської армії поблизу українських кордонів, ймовірно, все ще є недостатньою.

Також Андрій Ілларіонов говорить, що багато в чому російський уряд залежить від міжнародних партнерів. Наближається кліматичний саміт, в якому візьме участь багато країн, і Путін не ризикне почати повноцінну війну проти України в цей час.

Початок травня, каже колишній радник російського президента, також має пройти спокійно, адже росіяни будуть повністю захоплені святкуванням Дня Перемоги й організацією (або безпосередньою участю / переглядом) військових парадів.

З більшою ймовірністю ескалація конфлікту з подальшим заходом російських військових вглиб України може відбутися на початку літа, передбачає Ілларіонов. На це можуть вплинути кілька факторів.

По-перше, має фінішувати створення "Північного потоку-2" — це, за словами експерта, зніме "зайвий тиск із Путіна". По-друге, наблизяться до завершення масштабні військові навчання Північноатлантичного Альянсу (останні числа червня, — ред.). Повернення військ НАТО на їх звичні місця дислокації означає зменшення загрози серйозного опору РФ з боку України.

Загалом Андрій Ілларіонов вважає, що Путін давно мріє про повномасштабну війну на території України.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в Кремлі нарешті вперше відреагували на заклики багатьох закордонних урядів припинити нагнітати обстановку біля східного кордону України. Більше подробиць — у нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете прочитати про те, як російські політики оцінюють ймовірність повноцінної війни Росії з Україною.